Der var engang i 1985...

En god idé og to ildsjæle

Billedskolen Nicolai startede i 1985 med 15 elever fra 5.-6. klasse og to lærere i lokaler på Kolding Seminarium på Dyrehavevej. I 1995 flyttede vi ud i vore nuværende værksteder i Trappergården ved museet Trapholt i Strandhuse. Oprindeligt hed den Kolding Kommunale Billedskole, men skiftede navn i 2017 til Billedskolen Nicolai.

Billedskolen vokser

På Trappergården har vi billedskolehold for 1.-9. klasse. På Nicolai har vi hold for 3.-5. kl. I efteråret 2012 udvidede Billedskolen med Grundkursus Junior for 1.-2. klasse i fem forskellige byer i Kolding Kommune: Vamdrup, Vonsild, Sdr. Bjert, Alminde-Viuf og Lunderskov.

Trappergården

Et af Billedskolens værksteder kan du finde i det gamle bindingsværkshus ved siden af museet Trapholt.

Huset var tidligere en del af en bindingsværksgård med yderligere to længer. Gården havde sin storhedstid, da Gustav Lind var en driftig æbleavler. Stedet gik på det tidspunkt under navnet Trappergårdens Frugthaver.

Gustav Lind var født på en gård uden for Kolding, uddannet tandlæge og havde gennem en årrække boet og arbejdet i Holland. I slutningen af 20'erne købte han jorden ved det nuværende Trapholt. Der blev her bygget en sommervilla, som senere blev udvidet til helårsbolig - det, der nu fungerer som administrationsbygning for museet. De tre længer, der hører til gården, er hentet fra Kolding opland i slutningen af 30'erne og fra starten af 40'erne for at fungere som lager og staldbygning til æbleplantagen. Husene blev simpelthen revet ned og genopbygget på Trapholt. Det midterste af husene kostede dengang 500 kr. På et tidspunkt blev denne bygning sat i stand til funktionærbolig og æbleplantagens daglige leder flyttede ind.